Nieuws week 43

  • Oost-Europese trailermarkt in 2012 gemengd positief
  • Eerste composiet container met CSC-certificaat

Oost-Europese trailermarkt in 2012 gemengd positief
De vraag naar trailers in Oost-Europa zal in 2012 met 11% dalen volgens adviesgroep CLEAR. Vorig jaar groeide het nog met 58%. Echter, het beeld is verre van uniform. Sommige landen doen het beter dan verwacht, terwijl andere duidelijk in het slop zitten.

In het bijzonder Kroatië, de Tsjechische Republiek, Hongarije en Slovenië zullen tot 2016 wat betreft hun BNP-groei onder het regionale gemiddelde blijven, meldt CLEAR. Dit zal ook zijn invloed hebben op de vraag naar trailers. Ondanks deze stagnatie kan in sommige landen als gevolg van internationaal transito-vervoer de vraag naar trailers toch toenemen.
Daarentegen is de groei in Rusland en Turkije juist goed. Deze beide landen zullen dan ook een groot deel van de trailerverkopen voor hun rekening nemen. Polen en mogelijk ook Oekraïne zijn de komende jaren de andere interessante regionale groeimarkten voor trailers.
“Ondanks de recessie in 2009 en de zwakke vraag naar trailers in 2012 zal Oost-Europa naar verwachting terug keren naar het niveau van 2008,” aldus Gary Beecroft, managing director van CLEAR. “De grootte van het trailerpark is hier sinds de jaren 90 elk jaar nog toegenomen.”

Eerste composiet container met CSC-certificaat
Cargoshell heeft als eerste voor een composiet zeecontainer het CSC-certificaat ontvangen.
Het certificaat is verstrekt door Germanischer Lloyd in Hamburg. Cargoshell voldoet hiermee aan ISO 1496Specification and Testing. De testen werden uitgevoerd bij Drehtainer in Valluhn (Duitsland).
In juni 2009 werd door de Rotterdamse ondernemer René Giesbers Cargoshell gepresenteerd als gepatenteerde inklapbare zeecontainer van composiet en aluminium. De huidige Cargoshell is een vaste versie van het oorspronkelijke concept met dikkere wanden.
Een belangrijk voordeel van de composiet container is dat het radiografische signalen doorlaat. Dit in tegenstelling tot de huidige stalen zeecontainers. GPS-signalen kunnen ongestoord worden uitgezonden, maar ook worden ontvangen, bijvoorbeeld voor de monitoring van de lading. De volgende stap van Cargoshell zal de certificering van een versie als reefer c.q. koelcontainer zijn.

Meer informatie over CSC-testen: Container test

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie